Ypperlig iberico på Mixtura – Alicante
På lørdag var vi i Alicante for litt shopping og en god middag. Vi hadde en strålende ettermiddag og kveld, med litt shopping i «hovedgaten» Avenida de Maisonnave, etterfulgt av en tur til restauranten Monastrell for en bedre middag. Her tilbyr de alt fra tapas til kokkens anbefalte 5-retters meny med tilhørende vinmeny. Vi endte på det siste Når restauranten er anbefalt i Michelin-guiden er en slik 5-retters verdt et forsøk, også når den koster 350 kr.
Men det var faktisk ikke Monastrell jeg skulle nevne her, det var et tapassted vi ramlet innom på vei til å finne taxi. Dette var en meget innbydende tapasbar, Mixtura, som hadde ibericoskinke hengende på veggen over baren, deilige oster som skrek etter å bli smakt på og en egen «skinkekutter» av en dame som skar iberico på heltid. Selv proppfulle mager klarte ikke å motstå fristelsen og ta et glass vin og litt prøvesmaking her…
Vi endte med å bestille med oss en halv kilo ferskkuttet Ibericoskinke og en halv kilo enestående manchego, som vi har tenkt til å friste noen heldige venner med når vi kommer hjem… De heldige utkårede er vårt kjære reisefølge til Barcelona ved nyttår, der iberico og Cava ble vårt brød og melk på den turen.
Ellers går dagene her nede i sol, strandtennis, frisbee, is, baguette med ost og skinke, og selvfølgelig litt vin og god mat på kveldene. Kan man ha en mer avslappende ferie….?! Neppe Bildedrypp kommer!